Külföld

2009.05.21. 08:24

Maoista lázadókkal végeztek

A Fülöp-szigeteki hadsereg megölte az Új Népi Hadsereg maoista lázadószervezet legalább tíz tagját az ország déli részén - közölte a hadsereg csütörtökön.

feol.hu

Feltehetően számos gerilla megsebesült az Agusan del Sur tartományban zajló összecsapásokban.
A katonák Kabantao falu közelében észlelték a gerillákat, akik az egyik lázadóvezér titokban megtartott esküvőjén vettek részt. Közel kétórás tűzharc után a gerillák hátrálni kezdtek, és egy erdős területre vonultak vissza - mondta a hadsereg egyik parancsnoka, hozzátéve, hogy a harcok még tartanak.
A közel négy évtizede harcoló maoista lázadók 2004-ben szakították meg a norvég közvetítéssel zajló béketárgyalásokat, azzal vádolva a Fülöp-szigeteki kormányt, hogy szorgalmazta szervezetüknek a terrorista csoportok listájára való felvételét. A maoista gerillaszervezet tagjainak száma a harci vereségek és a belső viszályok következtében több mint 25 ezer főről alig több mint 5 ezerre csökkent az 1980-as évek közepe óta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!