Külföld

2011.09.30. 14:15

Magyar tábornok került az EU iraki válságkezelési missziójának élére

Huszár László büntetés-végrehajtási dandártábornok veszi át az iraki rendvédelmi és igazságszolgáltatási képességek fejlesztését elősegítő EU válságkezelési misszió (EUJUST LEX Iraq) vezetését - közölte a belügyi és a külügyi tárca pénteken.

MTI

A minisztériumok közleménybe szerint erről Catherine Ashton, az Európai Unió Külügyi és Biztonságpolitikai Főképviselőjének javaslatára a tagállamok határoztak.

A magyar misszióvezető hamarosan elfoglalja állomáshelyét Bagdadban.

A kommüniké kitér arra, hogy Magyarország első alkalommal jelölt EU válságkezelési misszió élére vezetőt a magyar szakember személyében.

A 45 éves tábornok 1992 óta áll a magyar büntetés-végrehajtási szervezet alkalmazásában, és már 2006-ban is szolgált az EUJUST LEX misszióban. "Misszióvezetői kinevezése szakmai és külpolitikai szempontból is nagy magyar siker, az EU nemzetközi válságkezelési tevékenységében való részvételünk egyik legnagyobb eredménye és elismerése" - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!