Külföld

2012.04.24. 09:38

Magyar embercsempészt ítéltek el Belfastban

Embercsempészet és üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt ítéltek börtönre Észak-Írországban egy magyar férfit - írta kedden honlapján az UTV északír tévétársaság, amely szerint ő az első személy, akit embercsempészet vádjával ítéltek el a brit tartományban.

MTI

A 38 éves férfi 18 hónapos börtönbüntetést kapott, amelyből öt hónapot kell letöltenie, mivel korábban több mint egy évig volt őrizetben - írja az UTV tévétársaság online portálján.

A vád szerint a férfi Belfastba utaztatott két nőt, hogy ott prostituáltként dolgozzanak. A nők elmondása szerint maguk kérték a férfit repülőjegyeik megvételére, megérkezésüket követően az elítélt lakást biztosított nekik. Ezután a nőket utazási költségeik és a lakbér fedezésére prostituáltként hirdették az interneten.

Az elítélt - aki egy helyi étterem tulajdonosa - beismerte, hogy bordélyházat üzemeltetett egy belfasti lakásban. Börtönbüntetése leteltével további 18 hónapra feltételesen helyezik majd szabadlábra, s felügyelet alatt marad.

Az ügyben eljáró bíró elmondta, hogy a nőket nem tartották fogva akaratuk ellenére, ugyanakkor kiemelte, hogy "az embercsempészet globális probléma", s nem hunyhat szemet afelett, hogy "nőket, férfiakat és gyerekeket gyakran akaratuk ellenére hoznak az országba gazdasági és szexuális kizsákmányolásuk céljából".

A nőket tavaly március 21-én szabadították ki a belfasti lakásból, a magyar hatóságok által átadott információknak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!