Külföld

2009.04.01. 08:43

Magyar diplomatát raboltak ki Mexikóvárosban

Mexikó - Kilencezer eurót rabolt el egy magyar diplomatától két motoros bűnöző Mexikóvárosban, de nem jutottak messzire a zsákmánnyal, a nyomukba eredt rendőrjárőr egyiküket a pénzzel együtt elfogta - jelentette egy mexikói hírportál.

nincs nev

A mexikói magyar nagykövetség gazdasági felelősét kedden délután támadták meg a mexikói főváros Bosque de Las Lomas negyedében. 

A diplomata egy bankfiókban járt, ahonnan gyalog indult vissza hivatalába a fölvett 9 ezer euróval. A két motoros rabló egy útkereszteződésben útját állta, egyikük fegyvert fogott rá, és elragadta a pénzt. 

Egy közelben lévő rendőrjárőr, miután tudomást szerzett a rablásról, azonnal üldözőbe vette a bűnözőket. A hajsza közben az egyik rabló lecsúszott a motorról, és a pénzzel együtt az útra esett. A 20 éves bűnözőt őrizetbe vették, továbbrobogó cinkosának sikerült egérutat nyerni. 

A mexikói hatóságok értesítették a magyar nagykövetséget a történtekről, és megerősítették, hogy a 42 éves diplomata nem sérült meg a támadásban - írta a jornada.unam.mx hírportál. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!