Külföld

2009.06.08. 08:19

Londoni elemzők szerint nincs meglepetés, Bajnai a helyén marad

FMH - A magyar pártok a várt eredményt érték el az európai parlamenti választásokon, és bár a Jobbik erős teljesítménye "valamelyest aggasztó", a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Bajnai-kormány a helyén marad, mondták hétfőn az MTI-nek londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint nem született jelentős piaci eladási nyomást indokló meglepetés.

feol.hu

Juliet Sampson, az HSBC bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piaci közgazdásza azt jósolta, hogy a választási eredmény piaci hatása kevéssé lesz érezhető, mert egyrészt semmilyen "túl váratlan" esemény nem történt, másrészt a magyar gazdaság szempontjából az EP-választás "egyébként sem jelent túl sokat".
Raffaella Tenconinak, a Közép-Kelet-Európára szakosodott Wood & Co. befektetési társaság főközgazdászának az a véleménye, hogy Bajnai Gordon kormánya jövő tavaszig a helyén marad, ami a forint stabilitásának "kulcstényezője".
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!