Külföld

2011.05.02. 04:42

Líbia - A kormány sajnálatát fejezte ki a nagykövetségek megtámadása miatt

Sajnálatát fejezte ki a líbiai kormány amiatt, hogy Tripoliban vasárnap több európai ország nagykövetségét érte támadás az után, hogy a NATO egyik légicsapásában életét vesztette Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik fia és három unokája.

MTI

Háled Káim külügyminiszter-helyettes közölte vasárnap este, hogy a rendőrség nem tudta útját állni a feldühödött tömegnek. Nehezítette a hatóságok dolgát, hogy ezek az események vasárnap kora hajnalban történtek - tette hozzá.
A líbiai hatóságok felmérik a nagykövetségi épületekben keletkezett károkat, és helyrehozzák azokat. Káim szerint a brit és az olasz nagykövetség épületében komoly károk keletkeztek, de az Egyesült Államok kereskedelmi és konzuli képviseletének hivatalát, illetve az ENSZ-misszió irodáját is támadás érte.
A líbiai kormány vasárnapra virradóra közölte, hogy Tripoliban egy NATO-légicsapásban életét vesztette Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik fia és három unokája. Kadhafi hívei ezután támadták meg a diplomáciai külképviseleteket. A brit kormány válaszul kutasította az országból Líbia londoni nagykövetét, az ENSZ pedig evakuálta alkalmazottait Tripoliból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!