Külföld

2012.07.15. 07:05

Lemondott Nagy-Britannia csokoládékóstolója

London - Lemondott tisztéről és állásáról Nagy-Britannia legfőbb csokoládékóstolója, mert hízott, és megemelkedett a koleszterinszintje.

MTI

A 47 éves Angus Kennedy nem sokáig élvezhette munkáját, mivel csak 2010-ben lett hivatásos csokikóstoló évi 30 ezer fontos (10 millió forintot kitevő) fizetésért. Naponta csaknem egy kiló csokoládét kellett megennie, alaposan ízlelgetve a finomságokat, majd mindegyik fajtáról jól megrágott értékelést írnia. Az ötgyermekes családapa a két esztendő alatt 13 kilót hízott, de még ezzel együtt is csupán 10 kilóval haladja meg optimális testtömegindexét. A nagyobb gond koleszterintszintjével van, és az orvosok figyelmeztették, hogy ha nem hagy fel édes étrendjével, szívrohamot kockáztat.

Kennedy most erőteljesen edzi testét, és diétájából teljesen mellőzi a csokoládét, amelyből egyáltalán nem lett elege munkája ellenére sem - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!