Külföld

2012.08.14. 06:43

Lelőtték Kína egyik legveszedelmesebb rablógyilkosát

Négynapos rendőrségi hajsza után kedd reggel lelőtték Kína egyik legveszélyesebb, rablógyilkosságokért körözött bűnözőjét, akinek fejére az utóbbi napokban már hatalmas összegű vérdíj volt kitűzve - jelentette a kínai online média.

MTI

A rendőrség bejelentése szerint a 42 éves Csou Ko-huára (Zhou Kehua) a délnyugat-kínai Csungking (Chonhqing) városhoz tartozó egyik kisebb településen találták rá. Csou Ko-hua a hatóságok által közölt fényképeken vértócsában fekve látható, a fején lőtt sebbel. Van olyan felvétel, amelyen a férfi által korábbi bűncselekményeinél használt pisztoly is szerepel.
A "kegyetlennek és veszélyesnek" ismert Csout fegyveres rablásai tették hírhedtté, miután az elmúlt nyolc évben kilenc embert ölt meg és ötöt megsebesített. Januárban Nanking városban tűnt fel, Csiangszu (Jiangsu) és Hunan tartomány rendőrsége is kereste.
Legutóbb múlt pénteken Bank of China egyik csungkingi fiókja előtt lőtt le egy asszonyt, akitől elvette kézitáskáját, majd motorkerékpáron elmenekült. Azóta a férfiről az országos médiában fényképet és személyleírást tettek közzé, s ügyében a hatóságok 5,4 millió jüanra (192 millió forint) emelték a nyomravezetőnek ígért jutalom összegét, de a hét végén Csou még végzett egy őt igazoltatni próbáló rendőrrel is.
Elfogása és lelövése kapcsán a kínai média a "rendőrség kiváló munkáját" és a lakosság "megkönnyebbülését" hangsúlyozza. Az online közösségi oldalakon nagy számban emlékeznek meg "a detektívregényeken felnőtt okos vidéki gyerekből lett fegyveres rablóról és gyilkosról", aki "megérdemelte a sorsát".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!