Külföld

2010.11.08. 15:36

Lelőttek egy magyar férfit Ausztriában

Lelőttek egy magyar férfit Ausztriában, feltehetően féltékenységből - jelentette hétfőn honlapján az osztrák közszolgálati rádió (ORF). A bécsi magyar konzulátus később azzal pontosított, hogy az áldozat egy magyar származású német férfi.

MTI

A tettes egy rendőr volt. A rendőr vasárnap este felkereste volt élettársát a nő lakásán, a karintiai St. Paul im Lavanttal településen. A lakásban tartózkodó 50 éves férfira, aki feltételezhetően a nő új barátja volt, több lövést adott le, majd a nőre is rálőtt, végül öngyilkos lett. A magyar származású férfi meghalt, a 44 éves nő életveszélyesen megsérült. A rendőrség feltételezése szerint féltékenység volt a bűntett indítóoka - írta az ORF.
Az ORF tudósítása szerint a súlyosan sérült nőnek sikerült a földszintre menekülnie és onnan telefonon értesítenie a szomszédban lakó szüleit.
Az ORF az életkorán kívül azt közölte az áldozatról, hogy művész volt. A nyomozás eddigi állása szerint a rendőr korábbi szolgálati pisztolyát használta. Volt élettársával négy évig volt viszonya, a nő egy hete szakított vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!