Külföld

2011.06.24. 04:51

Legalább negyven ember halt meg négy bagdadi merényletben

Négy pokolgép robbant csütörtök este Bagdad délnyugati, síiták lakta részén; iraki illetékesek szerint a merényletekben legalább 40 ember vesztette életét.

MTI

Korábbi hírek még három pokolgépes robbantásról és 21 halottról szóltak.
Az első három pokolgép gyors egymásutánban robbant fel az esti órákban, a napnak olyan időszakában, amikor a muzulmán hétvégére készülő emberek bevásárlásaikat bonyolították. Az egyik pokolgép egy síita mecset, a másik egy piac közelében, a hármadik pedig a piac területén lépett működésbe. Iraki kormányilletékesek szerint 34 ember vesztette életét, és 82-en megsebesültek a három robbanásban.
Egy órával később egy parkoló gépkocsiban elhelyezett pokolgép robbant fel ugyancsak Bagdad délnyugati részén, de egy másik helyen. A merénylet járőröző rendőrök ellen irányult, s kioltotta hat ember életét. Az áldozatok egyike rendőr, a többiek járókelők.
Ugyancsak Bagdadban ismeretlen tettesek csütörtökön meggyilkolták az USAID amerikai segélyügynökség egyik munkatársát. A merényletben három másik ember megsebesült. Ez volt a héten a harmadik támadás külföldiek ellen az iraki fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!