Külföld

2009.06.05. 16:21

Leépít a Continental

FMH - A dolgozók csaknem 10 százalékát, 2600 embert készül elküldeni másfél éven belül járműalkatrészeket gyártó részlegéből a német Continental autóipari vállalat.

feol.hu

A jelentések szerint a tervezett létszámcsökkentés a cég németországi egységeit érinti. A vállalat arra hivatkozik, hogy az alkatrész ágazatban majdnem 40 százalékos volt a visszaesés az idei év első negyedében az egy évvel korábbihoz képest.
A világ egyik legnagyobb, Magyarországon is dolgoztató autóipari beszállítója az első negyedévről 267,3 millió eurós veszteséget jelentett adó után, az egy évvel korábbi, 166,8 millió eurós adózott eredmény helyett. A bevétel 4,3 milliárd euró volt, 35 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 6,64 milliárdnál. Tavaly a Continental 1,124 milliárd eurós veszteséget szenvedett adó után kisebbségi részesedések nélkül. Akkor már 12 és fél ezer fővel csökkent az alkalmazottak száma az egész konszernnél, ahol előtte több mint 139 ezren dolgoztak.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!