Külföld

2008.10.30. 18:53

Látványos olasz sztrájk

<b>Olaszország</b> - Országos pedagógus sztrájk volt Olaszországban csütörtökön. Az utcákon tüntető tanárokhoz a szülők és a diákok is csatlakoztak.

nincs nev

Rómában a spanyol lépcsőnél haladt el a közel 300 ezres tömeg a csodálkozó és fényképező turisták között. Általános iskolások is meneteltek a szakszervezetek képviselői és az ellenzéki politikusok mellett a csütörtöki sztrájkon - számolt be az MR1. 

A tüntetés célja a parlamentben szerdán megszavazott oktatási reform leállítása, amely a pedagógusok félelmei szerint tömeges elbocsátáshoz vezet. Az oktatási miniszter szerint eközben az egyre kevesebb tanulóval túlzott a tanárok létszáma: ha kevesebben lennének, többet is keresnének - hangoztatta. 

Népszavazással esetleg leállítható lenne az oktatási csomag. Az egyetemisták bejelentették, hogy a következő napokban újabb látványos akciókat szerveznek. Már most ez olvasható az egyetemek ablakaiból lógó lepedőkön: „Pénzhiány miatt eladó”. A 10 százalékos költségvetési megszorítás miatt csődbe megyünk - állítja a 150 millió eurós adósságtól terhes sienai egyetem rektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!