Külföld

2011.04.23. 06:53

Kiújultak a harcok a kambodzsai-thaiföldi határtérségben

Huszonnégy óra múltán, szombat reggel kiújultak a harcok a kambodzsai-thaiföldi határtérségben.

MTI

A két ázsiai ország katonái lőfegyverekből tüzeltek egymásra és aknavetőket is bevetettek. Ugyanebben a körzetben pénteken is lőtték egymást. Hárman-hárman haltak meg a két oldalon a hat órán át tartó összecsapásban.
Szombaton megint csak reggel hat órakor kezdődött a lövöldözés a vitatott határterületen - közölte egy thai tábornok. Az összecsapás hírét később a kambodzsai fél is megerősítette. Esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.  
 A két ország egyenruhásai februárban négy napon át harcoltak egymással a két ország határán, a mostani helyszíntől mintegy 100 kilométerre keletre. 
 A határvillongások okozója a vitatott hovatartozású területen álló, 900 éves Preah Vihear hindu templom volt, amelyet mindkét ország magáénak tart. A hágai Nemzetközi Bíróság 1962-ben Kambodzsának adta, de nem döntött a körülötte lévő 4,6 négyzetkilométeres terület hovatartozásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!