Külföld

2010.04.12. 09:11

Kisiklott egy vonat Tirolban

Kisiklott egy diákokat és ingázókat szállító vonat hétfőn délelőtt Dél-Tirolban, a helyi tűzoltók legújabb tájékoztatása szerint legalább kilencen meghaltak, és 27-en (más források szerint 28-an) megsérültek, heten közülük súlyosan. Három személy eltűnt.

MTI

Korábbi jelentések még 11 halottról szóltak. A baleset az észak-olaszországi Merano város közelében történt reggel. A beszámoló szerint földcsuszamlás miatt siklott ki a két vagonból álló szerelvény egyik kocsija.
A helyszínre a polgári védelem, a mentőszolgálatok járművei, illetve a mentők vonultak ki. Ezzel egy időben riasztották a környékbeli kórházakat.
Thomas Widmann, a dél-tiroli regionális kormány közlekedési tanácsadója szerint a tragédiát egy öntözőcső törése okozta. A csőből kiáramló nagy mennyiségű víz földet és sziklákat sodort magával, rázúdulva a lejjebb fekvő sínpáron érkező vonatra. Az egyik kocsi ennek következtében kisiklott, majd felborult. Csak a domboldalon álló fák akadályozták meg, hogy ne zuhanjon a még lejjebb hömpölygő folyóba.
Király Zsuzsanna, Magyarország milánói konzulja az MTI telefonos megkeresésére azt mondta: az olasz hatóságok közlése szerint a halottak között magyar állampolgár nincs, és a már azonosított sebesültek között sincs magyar állampolgár. A még nem azonosított sérültek állampolgárságát nem ismerik, nagy valószínűséggel közöttük sincs magyar állampolgár, de ezt még nem lehet teljes biztonsággal kijelenteni.
 Azt a szárnyvonalat, ahol a szerencsétlenség történt, 2005-ben avatták fel. Mind ez ideig az ország egyik legbiztonságosabb vasúti szakaszaként tartották nyilván.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!