Külföld

2011.04.25. 08:33

Kigyulladt egy épület Peking külvárosában, halottak

Peking - Legalább 17 ember meghalt és 24 megsérült Peking külvárosában egy épülettűzben helyi idő szerint hétfőn hajnalban - közölte a kínai főváros rendőrsége.

MTI


A tűz hétfőre virradóra ütött ki egy magántulajdonban lévő négyemeletes házban, amelynek alsó részében egy ruhaüzemet alakítottak ki és működtettek engedély nélkül. A tűz itt keletkezett és terjedt tovább a vidéki munkások és családtagjaik szállásul szolgáló felsőbb szintekre.
   
A Peking déli részéhez tartozó Csiukung (Jiugong) település Tahszing (Daxing) kerületének vezetője elmondta, hogy az áldozatok többsége füstmérgezésben halt meg; és a helyszínen korábban be nem jelentett átalakítási munkálatokat végeztek.
   
Az esethez 27 tűzoltóautó vonult ki, s a lángokat 200 tűzoltó egy óra alatt fékezte meg. Szemtanúk szerint az épület ablakain lévő fémrácsok miatt a bajbajutottak nem tudtak kimenekülni. A 24 sérültet kórházba szállították; a tűz keletkezésének pontos körülményeiről nem szól a hivatalos jelentés.
   
A Hszinhua hírügynökség beszámol arról is, hogy a helyszínre érkezett Liu Csi (Liu Qi), Peking város párttitkára és Kuo Csin-long (Guo Jinlong) polgármester, hogy közvetlenül irányítsák a vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!