Külföld

2009.09.14. 13:53

Kényszerleszállás - az SPD elnöke is a gépen tartózkodott

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökével a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre hétfőn Stuttgartban a Lufthansa légitársasághoz tartozó Contact Air társaság utasszállító repülőgépe.

feol.hu

A Berlini Tegel repülőtérről Stuttgartba tartó gép futóműve hibásodott meg, amit a pilóta a leszállásra készülődve észlelt. A Fokker 100. típusú repülőgép emiatt kényszerleszállásra kényszerült. Azt megelőzően azonban a tűzoltók a leszállópályán rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak, hogy a lehetőségekhez képest "puha" landolást elősegítsék.

A fedélzeten 73 utas és 5 fős személyzet tartózkodott. Az utasok - köztük Franz Müntefering, az SPD elnöke - egy különleges csúszda segítségével hagyta el a repülőgépet. Ketten közülük könnyebben megsebesültek,  míg több utast az elszenvedett sokk miatt részesítettek kezelésben.
A 69 éves Franz Müntefering egy választási nagygyűlésre tartott. A kényszerű, de végül szerencsés  landolás után újságíróknak elmondta: a fedélzeten nem volt pánik, az utasok fegyelmezetten viselkedtek, végrehajtva az utaskísérők utasításait. A kapitány az utolsó pillanatig tájékoztatta őket a leszállás  végrehajtásáról - mondta el a pártelnök, hozzátéve: "Ilyesmi azért elég egyszer az életben."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!