Külföld

2009.03.08. 15:56

Katonai lázadás tört ki Madagaszkáron

<b>Madagaszkár</b> - Egy katonai támaszponton lázadás tört ki vasárnap, a katonák közölték, hogy nem hajlandók engedelmeskedni a kormánynak, és az ellenzék vezetőjét fogják követni.

nincs nev

Az Antananarivotól, Madagaszkár fővárosától 6 kilométerre fekvő katonai támaszpont körzetét lezárták a lázadó katonák. A hatóságok pedig a főváros főterére - az ellenzéki tüntetések hagyományos helyszínére - vezető utakat zárták le - közölte az Orgio. 

A lázadó tisztek egy csoportja bejelentette, hogy az ellenzék vezetőjét, a főváros korábbi polgármesterét, Andry Rajoelinát fogják követni. 

Madagaszkáron január vége óta véres tüntetések és zavargások vannak. Február elején legalább 23 ember halt meg, amikor a rendőrség az elnök politikai ellenfele, Andry Rajoelina által szervezett tüntetésen a tömegbe lőtt. A hatalmi harc kirobbanása óta összesen 135 ember vesztette életét az Afrika nyugati partjánál fekvő szigeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!