Külföld

2011.04.06. 10:38

Jelentősen visszaesett a tinédzser kori szülések száma az USA-ban

FMH - Bár még mindig sok a tinédzserkorú anya, egy hivatalos statisztika szerint a két évvel ezelőtti, legutóbbi adatok tükrében jelentősen visszaesett a kamaszkori terhességek száma az Egyesült Államokban.

MTI

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) kedden közzétett jelentése negatív rekordként értékelte, hogy az elmúlt két évtizedben 37 százalékkal csökkent a kamaszkori szülések aránya.
"Bár az utóbbi húsz évben haladást értünk el a tinédzserterhességek számának csökkentésében, még mindig túl sok tizenévesnek születik gyermeke" - fogalmazott közleményében Thomas Frieden, a CDC igazgatója arra az adatra utalva, hogy évente több mint 400 ezer kamaszlány válik anyává.
A napvilágot látott adatok szerint évente a kamaszlányok négy százaléka szül, ami az egyesült államokbeli szülések tíz százalékát teszi ki. Az amerikai arány kilencszer magasabb a más országokban tapasztalhatónál.
A 2009-es adatokon alapuló jelentés rámutat, hogy a tinik 46 százalékának volt szexuális kapcsolata. Ettől függetlenül a lányok 14, a fiúk 10 százaléka mondta, hogy semmiféle születésszabályozó módszerrel nem él.
A kamaszkori szülések száma a spanyolajkúak és a nem spanyol feketék között a legmagasabb. Ebben a körben kétszer-háromszor gyakoribb a tinédzseranyaság, mint a fehér lányoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!