Külföld

2009.07.17. 10:15

Jégesővel ért véget a vihar Párizsban

Jégesővel és szélviharral kísért heves esőzés vetett véget péntekre virradóra a kánikulának a francia fővárosban: a szél fákat csavart ki, kilencen megsérültek a fejükre hulló tárgyaktól, több mint harminc járműben keletkezett kár.

feol.hu

A francia meteorológiai szolgálat csütörtök este egy, az ország teljes területén áthúzódó észak-déli sávban adott ki narancs színű, a négyes skálán hármas szintű riasztást, összesen 48 megyében.
A vihar nem sokkal éjfél előtt a fővárosban és a dél-franciaországi Pyrénées-Atlantiques megyében csapott le a leghevesebben, ahol Ogeu településen néhány perc alatt kétszáz ház teteje rongálódott meg, és a teljes növényzetet, benne a környékbeli kukoricaföldeket elverte a jég.
Az ország teljes területén 1500 alkalommal riasztották a tűzoltókat, Párizsban és környékén 160 alkalommal kellett kivonulniuk az éjszaka folyamán: kilencen könnyebben megsérültek a szélviharral kísért jégesőben a rájuk hulló tárgyaktól, közülük egy 80 éves nőt kórházba kellett szállítani. A fővárosban 34 járműben keletkezett kár, több helyen gyökerestül kicsavart fák vagy leszakadt ágak borították az utcákat.
Három megye kivételével reggel a meteorológiai szolgálat mindenhol feloldotta a riasztást. A viharral érkezett hidegfront nyomán néhány óra alatt tíz fokkal esett vissza a hőmérséklet Franciaországban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!