Külföld

2009.05.13. 11:09

Játszóterek épülnek Kovászna megyében

Játszótér épül Kovászna megyei 90 településén - döntötte el a romániai megye önkormányzata.

feol.hu

Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy a 120 háromszéki településből csak 30-ban volt eddig játszótér. A tervek szerint négy éven belül, 2013 végére minden háromszéki faluban építenének az európai uniós szabványoknak és a fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő játszóteret.
Az önkormányzat 100 ezer lejt (7 millió forintnak megfelelő összeget) különített el erre a célra. Az így létrehozott az alap juttatásaira a polgármesteri hivatalok pályázhatnak. 
A következő években még több pénzt szán játszótér építésre a főleg magyarok által lakott megye vezetősége. Az idei összegből 20 településen kezdődhet meg az építkezés.
A pályázati kiírás feltételei szerint a megyei tanács a játszóterek megépítésének a felét finanszírozza. A támogatás felső határa ötezer lej (350 ezer forint).
A megyei önkormányzat két tervet készített: a kisebb, mintegy százfős falvakban szerényebb, a községközpontokban nagyobb játszóteret alakítanának ki. A helyi önkormányzatok a támogatásért cserébe vállalják, hogy a játszóteret öt évig karbantartják - olvasható a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!