Külföld

2011.09.05. 09:50

Izrael rakétákkal szerelné utasszállító repülőgépeit

Izrael rakétaelhárító rendszerekkel akarja ellátni utasszállító repülőgépeit, így védve meg azokat terroristák esetleges támadásaitól - jelentette hétfőn a helyi sajtó a miniszterelnök biztonsági kabinetjének döntésére hivatkozva.

MTI

Az izraeli rádió értesülése szerint az elhárító rendszerek nagy része már elkészült. A Jediót Ahronót című lap tudni véli, hogy az összes polgári repülőgép fölszerelése rakétaelhárító rendszerrel mintegy 87 millió dollárba kerül.

A terv megvalósítását eddig a kormány és a légitársaságok közötti anyagi természetű vita akadályozta. A rendszer beépítése után állítólag megnő a gépek kerozinfogyasztása.

A környező arab országok belpolitikai destabilizálódását látva Izrael attól tart, hogy növekedni fog terrormerényletek valószínűsége a zsidó állam ellen. 2002-ben egy izraeli utasszállító gépre föld-levegő rakétát lőttek ki a kenyai Mombasában, a rakéta azonban nem találta el a felszálló gépet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!