Külföld

2011.05.16. 05:30

Izrael felszabadítja a Palesztin Hatóságnak szánt összeget

Izrael felszabadítja a Palesztin Hatóság (PH) finanszírozására szánt összeget, miután biztosítékot kapott arra, hogy a pénzhez nem jut hozzá a Hamász palesztin iszlamista szervezet.

MTI

Juval Steinic izraeli pénzügyminiszter bejelentette hétfőn: Jeruzsálem azután döntött így, hogy a palesztin fél biztosította arról, a pénzhez nem jut hozzá a Hamász, és nem pénzelik belőle a terroristákat. Steinic ugyanakkor leszögezte: Izrael jogot formál arra, hogy bármikor leállítsa a pénzátutalásokat abban az időszakban, amíg a Hamász részt vesz a palesztin egységkormányban.
Az izraeli kormány két hete függesztette fel a 60 millió eurós, adókból és vámilletékekből befolyt összeg átutalását a Palesztin Hatóságnak, válaszul arra, hogy a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezetette Fatah szervezet megbékélési megállapodást kötött a Gázai övezetet uraló Hamásszal. Ebből összegből fizették egyebek mellett a PH alkalmazottainak bérét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!