Külföld

2009.07.16. 07:52

Ittas sofőrök a börtönben

Tajpej - Egyre komolyabb gondot okoznak a közép-tajvani Tajtung büntetés-végrehajtási intézetében azok az ittas vezetők, akik a pénzbüntetés helyett inkább a börtönt választják.

MTI

A legfeljebb 345 lakóra tervezett börtönben jelenleg 500 embert tartanak fogva, miután a szabálysértők közül egyre kevesebben tudják vagy akarják kifizetni a bírságot - mondta Csen Csin-feng (Chen Chin-feng) börtönigazgató.

Szakemberek szerint a börtönben kialakult állapotokért részben a gazdasági világválság, részben pedig a helyi rendőrségnek az ittas vezetőkkel szembeni keményebb fellépése okolható.

Az esetek többségében olyanok kerülnek rács mögé, mint az a férfi, aki két üveg rizsbor elfogyasztása után ült fel a robogójára. A motoros igazoltatáskor mért véralkoholszintje a 0,55 milligrammos határértéknél jóval magasabb, 1,64 mg/liter volt, amit a bíróság négy hónapi elzárással "jutalmazott". Egy 4 doboz sör után motorozó nőt 45 nap börtönre ítéltek.

Vannak azért olyanok is, akik a szabadságot választják. Egy 0,69 mg/literes véralkoholszinttel lebukott férfi a feltételes szabadságvesztés mellett 30 ezer tajvani dollár (177 ezer forint) adományt fizetett a helyi kórház javára a büntetést részeként.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!