Külföld

2011.09.25. 15:37

Isten hozzád, ''délutáni halál''!

Spanyolország befolyásos északnyugati tartománya, Katalónia vasárnap búcsút vesz az ősi hagyománytól: az utolsó bikaviadalt tartják a barcelonai arénában.

MTI

A 20 ezer férőhelyes stadionba már régen minden jegy elkelt. A régió fővárosában ez lesz az utolsó viadal, az állatkínzónak minősített ősi játék végső eltörlésének tilalma 2012. január elsején lép életbe Katalóniában.
   
Az országrészben a bikaviadalok népszerűsége az elmúlt évtized során rohamosan csökkent, így mostanra már csak a barcelonai aréna maradt az egyetlen helyszíne a torreádorok és a hatalmas állatok összecsapásainak. Idén a tartományi parlament azt követően hozott tiltó határozatot, hogy állatvédők sikeres aláírásgyűjtési akciót folytattak a viadal ellen. A döntést kritikusai szerint a törvény azonban sokkal inkább a függetlenséggel kacérkodó Katalónia fricskája Madridnak, mint valódi állatvédelem.
   
A katalán tiltás mindenester azóta országszerte vitákat indított a több évszázados, Hemingway és más szerzők által is rajongott népszokásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!