Külföld

2011.09.13. 09:51

Iskolabuszra nyitottak tüzet

Fegyveresek tüzet nyitottak egy iskolabuszra kedden a Pakisztán északnyugati részén fekvő Pesavarban, legalább négy gyerek és a sofőr meghalt - közölte a rendőrség.

MTI

Szahibzada Szajjad, a helyi rendőrség helyettes főfelügyelője elmondta, hogy a támadók előbb egy rakétával vették célba a buszt, de elvétették azt. Ezt követően kézifegyverekből nyitottak tüzet a járműre. Öt gyermek megsebesült.

Egy másik rendőr azt mondta, hogy a lövöldözés annak az angol nyelvű magániskolának a közelében történt, amely bérelte a buszt. Egyelőre nem tudni, kik állnak a merénylet hátterében. A pakisztáni tálibok, akik szövetségesei az afganisztáni fegyvereseknek, többnyire öngyilkos merényletekkel igyekeznek elérni az amerikai támogatást élvező központi kormány bukását.

A mostani akciót a pakisztáni törzsi területektől nem messze követték el, ahol a tálib lázadók és az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei tevékenykednek. Az al-Kaidát számos kudarc érte azóta, hogy amerikai különleges erők május 2-án egy titkos rajtütésben megölték vezérét, Oszama bin Ladent. A pakisztáni tálibok ugyanakkor, akik bosszút esküdtek bin Laden haláláért, támadások sorozatát hajtották végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!