Külföld

2012.01.18. 10:50

Hét méteres óráskígyót fogtak el

Kecskét mentettek és hét méteres óriáskígyót fogtak némi üldözés után falusiak az indonéziai Szumátra szigetén; a piton épp egy kecskét akart lenyelni, amikor foglyul ejtették.

MTI

Az Antara indonéziai hírügynökség keddi jelentése szerint a kecske feje már az óriáskígyó szájában volt, de sikerült még időben kirángatni, és így megmenteni az állat életét. A kecske egy helybéli lakosé, aki gumi-, illetve olajpálma-ültetvényeken dolgozik.

A mintegy 60 kilós, 25 centis "derékátmérőjű", hétévesre becsült nőstény pitont falusiak tucatjai vették üldözőbe és fogták be. Az óriáskígyónak is jókora hüllőt 26 forintnak megfelelő összegért mutogatják egy kerítés mögül a kíváncsiaknak  Bengkulu faluban. Állandó locsolással védik az állatot attól, hogy a nagy hőségben kiszáradjon.

A pitont befogó egyik földműves árulja is a kígyót, ám az olyan hosszú, hogy a teljes vételár helyett méterenkénti 95 ezer rúpiás (2500 forintos) árat szabott meg. A "méteráruvá" vált XXL-es hüllő így összesen 17 ezer 500 forintnyi rúpiába kerül. Eddig nem akadt vevője, mert a hüllőgyűjtők túl hosszúnak és ezért nehezen kezelhetőnek tartják.

Ha mégis sikerül eladni, a bevételt szétosztják a kígyófogók között. A falusiak azt mondják, azért ejtették foglyul, hogy ne dézsmálhassa tovább jószágaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!