Külföld

2010.01.13. 11:48

Havazás és sztrájk miatt fennakadások a párizsi repülőtereken

Havazás, ónos eső és a légiirányítók sztrájkja okozott szerda délelőtt fennakadásokat a párizsi repülőtereken.

MTI

A meteorológiai előrejelzések miatt a francia polgári légiközlekedési igazgatóság (DGAC) kérésére a párizsi Orly repülőtéren a járatok felét, a Roissy Charles de Gaulle termináljain pedig 30-40 százalékát törölték délelőtt, köztük Budapestre közlekedő járatot is.
Az Air France közleményben jelezte, hogy a várhatóan javuló időjárási viszonyok mellett az esti órákban már valamennyi tengerentúli járatát, az Európába és belföldre közlekedőknek pedig 75 százalékát tudja elindítani a roissy-i repülőtérről, 50 százalékát pedig az Orlyról.
Eközben a légiirányítók sztrájkja is nehezíti a légi közlekedést. Szakszervezeteik azért hirdettek munkabeszüntetést, mert attól tartanak, hogy a francia kormánynak az őket érintő átszervezési programja az egységes európai légi irányítás létrehozása keretében, felszámolná a 12 ezer közalkalmazottat foglalkoztató, önálló francia polgári légiközlekedési igazgatóságot.
A párizsi repülőtéri igazgatóság ezért arra kéri az utasokat, hogy a légitársaságoknál érdeklődjenek járataikról, mielőtt elindulnának a repülőterekre.  
A havazás miatt a DGAC fennakadásokat jelzett a marseille-i, toulouse-i, nizzai és lyoni repülőterekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!