Külföld

2011.09.23. 15:49

Hátborzongató: öngyulladásba halt bele egy ír férfi

Öngyulladás végzett egy férfival Írországban: a 76 éves nyugdíjas magától gyulladt ki - erre jutottak a halottkémek nem kis döbbenetükre.

MTI

Bár a világon több száz öngyulladásos halálesetet jegyeztek fel az utóbbi 300 évben, csak néhányat tudtak megítélni helyesen halottkémek, illetve szakértők. Írországban felehetően még soha nem történt ilyen halál.
   
A szerencsétlenül járt Michael Fahertyt otthonának nappali szobájában arccal a földön fekve találták. Teste teljesen összeégett, ám a házban semmi kár nem esett - csupán a padló pörkölődött meg a holttest alatt, továbbá a mennyezet lett kormos felette. A halottkémek szerint teljesen kizárható, hogy a ház gyulladt volna ki és végzett a férfival. Bár a kandallóban tűz lobogott, a helyszínelők szerint biztos, hogy nem attól kapott lángra Faherty, és bűncselekmény sem történt.
   
"Hogy pontosan mi okozhatta a férfi öngyulladását, arra nincs magyarázat" - idézte Kieran McLoughlin ügyész halottkémet a The Daily Telegraph című brit lap.
   
Öngyulladás akkor történik, ha valami - ez esetben egy ember - lángra lobban belső kémiai folyamatok miatt, külső hőforrás pedig egyáltalán nem játszik szerepet a jelenségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!