Külföld

2008.10.17. 11:40

Hatásosabb antibiotikum a TBC ellen

<b>USA</b> - Új antibiotikumot fedeztek fel amerikai kutatók, amely állításuk szerint ígéretesnek tűnik a gyógyszerrel szemben egyre ellenállóbb TBC ellen.

nincs nev

A most talált, a természetben is előforduló három antibiotikum vegyületből lehetne új baktériumellenes gyógyszert kifejleszteni. 

A kutatók szerint nem csak az új antibiotikum osztály hatásossága a szenzációs, hanem az is, hogy hatására lényegesen rövidebbé válik a kezelés időtartama - fél évről csupán két hétre csökken. 

A kéthetes terápiával még a szegény, fejlődő országokban is hatásosan kezelhető lenne a TBC, hiszen ott a féléves gyógyszeres kúra sokszor technikailag is nehezen kivitelezhető. 

Egészségügyi adatok szerint a Föld lakosságának mintegy egyharmada hordozza magában a TBC kórokozóját, és a világ összes haláleseteinek egynegyedét okozzák az antibiotikumokkal szemben egyre ellenállóbb baktériumok - közölte a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!