Külföld

2009.05.08. 14:02

Hájadó helyett cipekedés a Ryanair-nél

FMH - Mégsem vezet be pótdíjat a túlsúlyos utasok számára a Ryanair, de hogy mégse maradjon változtatás nélkül az utazóközönség, az ír fapados főnöke újabb ötlettel állt elő: jó lenne, ha az utasok saját maguk cipelnék bőröndjeiket a repülőgépig - és megérkezéskor onnan vissza -, ezzel ugyanis meg lehetne spórolni a csomagokat rakodó személyzetet.

feol.hu

A társaság április végén vetette fel, hogy a nehéz időkre tekintettel "hájadót" fizettetnének a túl nehéz utasokkal, miután egy közvélemény-kutatás során a megkérdezettek egyharmada voksolt az elhízott utasok "megbüntetése" mellett. 
Az ötlet azonban világszerte felháborodást keltett a sokféle pótdíj miatt egyébként is sokat bírált cég utasainak körében. Végül a cég vezetése úgy döntött, hogy nem lenne most bölcs dolog bevezetni a "hájadót", amikor úgy is sok változtatást terveznek, például az év végéig valamennyi repülőtéren felszámolják a jegykezelő pultokat, helyette csak online lehet bejelentkezni.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!