Külföld

2010.04.28. 09:51

Gumilövedékek bangkoki tüntetők felé

Gumilövedékekkel lőttek a thaiföldi biztonsági erők szerdán Bangkok északi részén a kormányellenes tüntetők felé, hogy megakadályozzák a vörös ingeseket demonstrációjuk kiterjesztésében. A legfrissebb hírek szerint egy katona életét vesztette, a fején érte találat, legkevesebb tizennyolcan megsebesültek.

MTI

Mintegy 900 katonai és rendőr állta el reggel a közel 2000 tüntető útját, akik az északi külvárosba vonulva akarták kinyilvánítani támogatásukat az ott lakóknak. Mintegy 200 kisteherautó és 500 motorkerékpár hagyta el reggel a vörösök bázisait és indult észak felé.  

A rendőrség szóvivője szerint a biztonságiak először figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe a városközpontból az északi külvárosokba vezető főúton. Ezután gumilövedékekkel közvetlenül a tüntetőkre lőttek, akik közül többen kövekkel és parittyából kilőtt fémgolyókkal válaszoltak. A rendfenntartók botokkal és pajzsokkal is igyekeztek visszaszorítani őket. A katona halálának részletei egyelőre nem ismeretesek.

Az összecsapást egy igen erőteljes trópusi felhőszakadás szakította meg Bangkok központjától mintegy 40 kilométerrel északra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!