Külföld

2009.07.09. 17:09

George Clooney a G8 csúcstalálkozó közelében osztogat autogrammot

San Eusanio - George Clooney San Eusanióban osztogatja az autogrammokat, miközben a közelben fekvő L'Aquilában a világ iparilag legfejlettebb hét országát és Oroszországot tömörítő nyolcas csoport, a G8 olaszországi csúcstalálkozóját tartják. Clooney a csúcs alkalmából tartózkodik a térségben.

feol.hu

Az Oscar-díjas színész helikopterrel landolt a tanácskozás helyszíne melletti Sant,Eusanio Forconese sátortáborában, ahol több tucatnyian ünnepelték és ölelgették. "Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a földrengés által ily mértékben sújtott környékek egyikére. Ha a jelenlétem felkelti a sajtó érdeklődését, annak csak örülök" - fogalmazott a híresség, akit Walter Veltroni, az olasz ellenzék egykori vezetője kísért.
    A színész felkereste a súlyos károkat szenvedett Sant,Eusanio központját, és közben több tucatnyi autogramot osztott ki rajongóinak. "Kaliforniában élek, így hozzá vagyok szokva a földrengésekhez" - mondta.
    A sztár - aki már évek óta fellép a dárfúri konfliktus rendezéséért - ezúttal is nagyobb erőfeszítéseket követelt az afrikai szegénység leküzdésére a G8 országok állam- és kormányfőitől. "Még nem tettek meg mindent, ami szükséges lenne" - hangzott az Itáliában szívesen időző Clooney bírálata.
    A színész az egyik l,aquilai sátortáborban felavatott egy újonnan berendezett kulturális központot is, amelyet az otthonukat vesztett lakosok számára hoztak létre. Az avatáson Betty Williams Nobel-békedíjas politikus, Bill Murray amerikai színész és Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is részt vett.


George CLOONEY amerikai színész (k) rajongóival találkozik az április 6-i földrengés sújtotta San Eusanióban
Fotó: (MTI/AP/Luca Bruno)


Szeptemberig adnak esélyt Iránnak a tárgyalásokra vitatott atomprogramjáról a G8-csoport tagjai, ha addig nem történik haladás, lépéseket kell tenni - mondta Nicolas Sarkozy francia elnök szerda este a G8-vezetők l,aquilai csúcstalálkozója után. 
A hét legfejlettebb ipari országot és Oroszországot tömörítő csoport vezetői közleményükben bírálták az iráni elnökválasztás nyomán fellángolt erőszakhullámot és "a leghatározottabban elítélték" Észak-Korea legutóbb végrehajtott rakétakísérleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!