Külföld

2008.08.27. 09:36

Földrengések Szibériában és Peruban

<b> Szibéria, Peru </b> - Nagy erejű, a Richter-skála szerint 9-es erősségű földrengés rázta meg Szibériát szerda reggel. Kedden Peruban is rengett a föld, de itt "csak" pánikot okozott a természeti jelenség.

feol.hu

A Richter-skálán mérve 6,3-as fokozatú földrengés rázta meg kedden Peru középső részét - írja az origo.hu. Az első beszámolók ugyan nem tettek említést esetleges áldozatokról, illetve károkról, de az őserdőben lévő Pucallpában sokan pánikba esve menekültek ki az épületekből. Az amerikai geofizikai figyelőszolgálat mérése szerint a rengés epicentruma mintegy 93 kilométerre északra volt a várostól, amely Ucayalli tartomány közigazgatási székhelye.

Szerda reggel hatalmas erejű földrengés rázta meg Szibéria keleti térségét is. A Richter-skálán mért 9-es fokozatú földmozgás szintén megrémisztette az embereket, ugyanakkor jelentős károkról nem érkeztek hírek. A földrengést központja mintegy harminc kilométerre északkeletre volt Bajkalszk városától. A földmozgást érezték Irkutszkban is, ahol megszakadt az áramszolgáltatás és a telefonösszeköttetés. Néhány házban megrongálódott a tetőszerkezet, de a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint nincsenek áldozatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!