Külföld

2008.11.17. 05:51

Fico kész válaszolni Gyurcsány levelére

<b>Szlovákia</b> - <em>Robert Fico</em> szerint Magyarország rossz gazdasági és szociális helyzete táptalaja a szélsőségeknek és a nacionalizmusnak, ami a révkomáromi találkozóra is rányomta a bélyegét.

nincs nev

A szlovák kormányfő a közszolgálati televízióban így értékelte a szombati magyar-szlovák találkozót. Fico várhatóan a szlovák főügyész ismert véleményét küldi meg válaszként Gyurcsány levelére, aki vasárnap ezúton kérte őt, hogy a dunaszerdahelyi rendőri beavatkozásról folytasson le egy önálló vizsgálatot. Ennek eredményét várják Magyarországon. 

Fico a szlovák TA3 televízióban a legfőbb ügyész, Dobroslav Trnka megállapítására hivatkozott, miszerint a szlovák rendőrség Dunaszerdahelyen a szlovák törvényeknek megfelelően lépett fel. Ficónak elegendő az ő véleménye, és ennek fényében kész válaszolni is.

Fico nem érti, hogy Gyurcsány miért nem Révkomáromban fogalmazta meg ezirányú igényeit. Mindenesetre a szlovákok előrevetített válasza a magyaroknak nem lesz kielégítő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!