Külföld

2011.02.17. 09:05

Felrobbant egy lőszerraktár a tanzániai fővárosban: sok halott

Dar es Salaam - Legalább 17 ember vesztette életét, és több mint százan megsérültek abban a robbanássorozatban, amely szerda éjjel történt egy tanzániai katonai alakulat lőszerraktáraiban - közölte a kelet-afrikai ország miniszterelnöke.

MTI

Mizengo Pinda a parlamentnek arról számolt be, hogy a Dar es Salaam-i kórházakba 17 holttestet szállítottak csütörtök reggelig, és 145 sérültről tudnak a hatóságok. Pinda szerint az áldozatok száma növekedhet.   
   
Szerda este több robbanást történt a főváros peremén található katonai laktanya egyik lőszerraktárában, majd berobbantak más közeli raktárak is. Egy helyi lap arról írt, hogy 23 lőszerraktár semmisült meg. Az alakulat közelében élő mintegy négyezer ember fejvesztve elmenekült és egy fővárosi stadionban talált menedéket.
   
A tragédia miatt Jakaya Mrisho Kikwete államfő csütörtök reggelre összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését. A robbanások okát a hadsereg vizsgálja. Egy katonai szóvivő korábban véletlen balesetről beszélt.
   
Ezen a bázison 2009-ben egy hasonló szerencsétlenség tucatnyi ember halálát okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!