Külföld

2009.07.10. 08:02

Felrobbant egy gyanús koffer egy cseh étteremben - többen megsérültek

Prága - Robbanás történt a cseh főváros egyik éttermében csütörtökön késő este, legalább négy személy megsérült, egyikük súlyosan.

feol.hu

Az áldozatokat kórházba szállították. Három személy csak könnyű sérülést szenvedett, őket ellátás után hazaengedték a kórházból. A negyedik személy a robbanás következtében komoly lábsérülést szenvedett, emiatt meg kell műteni. A vendéglőben  összetört néhány asztal és szék, de nagyobb károk állítólag nem keletkeztek. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi okozta a robbanást.

Szemtanúk szerint az egy csehül beszélő idősebb vendég koffere robbant fel, aki vacsorázni tért be az étterembe. "Valaki valamit betett a bőröndömbe" - mondta állítólag a férfi a csaposnak, aki  a robbanás után megpróbált segíteni neki.
    "Az egyik vendég csomagja robbant fel" - erősítette meg később a közlést Jolana Ciháková rendőrségi szóvivő. Arról, hogy bűncselekmény történt-e, nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. "Pillanatnyilag azt vizsgáljuk, mi robbant" - jegyezte meg.
    Az U ceského lva (A cseh oroszlánhoz címzett) vendéglő 2004-ben nyílt meg, közel a prágai nemzetközi autóbusz- pályaudvarhoz. Gyakori látogatói a külföldiek, elsősorban kelet-európaiak, akik munkavállalás reményében érkeznek Csehországba.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!