Külföld

2010.05.29. 05:06

Ezrek menekülnek Ecuadorban a vulkánkitörés miatt

FMH - Több ezer ember kényszerült átmenetileg elhagyni otthonát pénteken Ecuadorban egy vulkán kitörése miatt. Guatemalában hasonló a helyzet.

MTI

A hatóságok közlése szerint mintegy 500 családot kellett biztonságba helyezni a Tungurahua nevű vulkán működése miatt a fővárostól, Quitótól 150 kilométernyire délkeletre. A tűzhányó által kilövellt hamufelhő miatt a térségben közlekedő repülőgépeket más útvonalra irányítják. A második legnagyobb ecuadori város, Guayaquil légikikötőjét átmenetileg lezárták.
Guatemalában hasonló problémával küzdenek: a közép-amerikai ország két megyéjében rendkívüli állapotot hirdettek ki csütörtökön, miután erősödött a Pacaya vulkáni tevékenysége. A tűzhányó környéki falvakból 2 ezer embert telepítettek ki. A vulkánkitörés idején nyoma veszett három gyereknek, és életét vesztette egy újságíró, aki filmre akarta venni a természeti jelenséget. A vulkáni hamufelhő miatt nem indulnak repülőgépek Guatemalavárosból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!