Külföld

2012.02.12. 10:36

Esküvő az atomerőműben

Prága - Népszerű esküvőhelyszín lett egy dél-csehországi atomerőmű környéke: az elmúlt hat évben harminc pár mondta ki a boldogító igent a létesítmény robosztus betontornyainak árnyékában.

MTI

A Temelin városában működő reaktor sajtóközpontjában dolgozó Jana Gribbinova szerint először 2006-ban rukkolt elő egy pár a szokatlan ötlettel. A fiataloknak nagyon megtetszett egy közelben álló felújított kastély és az atomerőmű tulajdonában álló park - számolt be a Lidové Noviny című cseh napilap. Azóta már harminc pár mondta ki a boldogító igent az erőmű hatalmas betontornyaival a háttérben.
   
A házasodni vágyók többsége Dél-Csehországból érkezik és átlagosan 25-35 év körüli, de az idősebb korosztályból is akadnak vállalkozó szelleműek: egy tavaly egybekelt párnak például mindkét tagja elmúlt már 50 esztendős. A szerelmeseket a temelini polgármester adja össze. Az erőmű pedig ingyen gondoskodik a virágokról és a zongorakíséretről, illetve még egy üveg pezsgővel és két szuvenírpohárral is kedveskedik az ifjú házasoknak.


   
A pároknak mindössze ezer koronányi (12 ezer forint) adminisztrációs díjat kell fizetniük. Az esküvőkkel persze az erőmű is jól jár. "Egyértelművé teszik, hogy itt nem csupán egy ipari létesítményről van szó, hanem kulturális és társadalmi események helyszínéről is" - mondta Gribbinova.
   
A kérdésre, hogy miként esett a választásuk az atomerőmű környékére, a harmincadik pár elmondta, hogy a gyönyörű vidék vonzotta őket. "Na meg hála a hatalmas hűtőtornyoknak, nem tévedtem el az ide vezető úton" - tette hozzá nevetve a vőlegény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!