Külföld

2009.10.19. 04:52

Emelkedett a halottak száma Rióban

Rio de Janeiróban vasárnap tizenhétre emelkedett a brazil nagyvárosban egy nappal korábban drogcsempészek és rendőrök között kitört zavargások halálos áldozatainak a száma.

feol.hu

A vasárnap azonban - köszönhetően annak, hogy az ország más részeiből jelentős rendőri erősítés érkezett - már nyugalom honolt Rio de Janeiróban. Az erőszakos cselekmények áldozata lett két rendőr is. A kábítószer-csempészek helikopterükre lőttek, és a légi jármű felrobbant. 
A hatóságok igyekeznek a lakosságban tudatosítani, hogy tegyenek meg mindent azért: városuk az elkövetkező években biztonságos metropolisz legyen, hiszen Rio de Janeirónak két hete ítélték oda a 2016-os nyári olimpiai játékok rendezési jogát. Ezt megelőzően két évvel Brazília labdarúgó-világbajnokságot rendez, és ennek a sporteseménynek a lebonyolításában is várhatóan kiemelt szerep játszik majd Rio de Janeiro. Valószínűleg több mérkőzést a nevezetes riói Maracana Stadionban rendeznek meg. Az olimpia nyitó és záróünnepségének a színhelye is ez a sportlétesítmény lesz, amely éppen a hétvégi zavargások körzetében, az északi városrészben van.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!