Külföld

2011.03.24. 05:38

Elraboltak hét észt turistát Libanonban

Emberrablás áldozata lett hét észt turista Kelet-Libanonban, a Bekaa-völgyben - közölte helyi biztonsági erők illetékese.

MTI

A beszámoló szerint álarcos fegyveresek szerda délután feltartóztatták, és autókba - egy fekete Mercedesbe és két fehér kisbuszba - tuszkolták az észteket, akik biciklivel keltek át a szíriai-libanoni határon.
Az eset egy többségében keresztények lakta település, Zahle és a keresztények és szunnita muszlimok által vegyesen lakott Kfar-Zabed közötti úton történt. A helyszínen megtalálták az európai turisták iratait és mobiltelefonjait.
Homályos hátterű, lazán a Hezbollah szervezethez kapcsolódó csoportok tucatszám ejtettek túszul nyugatiakat Bejrútban a 80-as években, a libanoni polgárháború alatt. Azóta meglehetősen ritkák a hasonló esetek Libanonban, igaz, tavaly a Bekaa-völgyben elraboltak két lengyel turistát, akik sértetlenül megúszták a kalandot. Akkor az egyik emberrablót lelőtték a biztonsági erők, a másik elmenekült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!