Külföld

2011.08.04. 09:51

Elhunyt Bubba Smith, a Rendőrakadémia sztárja

Elhunyt Charles "Bubba" Smith, az amerikaifutball egykori sztárja, aki sportpályafutása után sikeres filmes karriert is épített, többek között a Rendőrakadémia-filmekben szerepelt.

MTI

A 66 esztendős sportoló-színészt szerdán találták holtan Baldwin Hills-i otthonában - közölte a Los Angeles megyei halottkém szóvivője. Mint a rendőrség hozzáfűzte: a halál okát még nem tudják, de úgy tűnik, Smith halálában nem játszottak közre gyanús körülmények.

A több mint két méter magas Smith kilenc évig volt a National Football League (NFL) sztárja. Öt szezont töltött 1967-től a Baltimore Colts amerikaifutball-csapattal, amellyel 1971-ben megnyerte a Super Bowlt. Két-két szezont az Oakland Raidersszel és a Houston Oilersszel is játszott, mielőtt 1976-ban visszavonult volna.

Színészként legemlékezetesebb alakítását Moses Hightowerként, a halk szavú rendőrként nyújtotta a Rendőrakadémia első hat filmepizódjában. Emellett olyan tévésorozatokban is feltűnt, mint a Good Times, a Charlie angyalai vagy a Half Nelson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!