Külföld

2008.11.15. 14:48

Éles hangnemű magyar-szlovák találkozó

<b>Révkomárom</b> - A szokatlanul éles hangnemű révkomáromi megbeszélés után <em>Gyurcsány Ferenc</em> 2009 első felére egy következő, budapesti találkozót javasolt szlovák kollégájának. Találkozójuk ugyanis nem volt eredményes.

nincs nev

Magyarországot nem elégíti Robert Fico válasza a Dunaszerdahelyen történtekről - nyilatkozta Gyurcsány a révkomáromi szlovák-magyar miniszterelnöki találkozó után. Továbbra sincs elfogadható bizonyíték arra, hogy a rendőrségi fellépés jogszerű és arányos lett volna. 

Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, hogy a kisebbségek kezeléséről, jogairól szülessen kódex, és a jogsértéseket közös vizsgálaton tisztázzák. Robert Fico arról beszélt, hogy Szlovákia számára elfogadhatatlan a fasizmus és a szélsőséges eszmék exportja Magyarországról – adta hírül az MR1. 

A révkomáromi találkozón végül négypontos közös nyilatkozatot fogadtak el, amiben sürgetik a szélsőséges megnyilvánulások és ideológiák elleni fellépést, valamint kiállnak a nemzeti kisebbségek kulturális és etnikai önazonosságának megőrzése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!