Külföld

2012.11.12. 19:16

Elárverezik a Titanic "önsorsjósló" áldozatának levelét

Elárverezik a Titanicról írt levelét annak az áldozatnak, aki mentőcsónakhiány miatti hajókatasztrófáról írt jóval korábban novellát.

MTI

William Steadnek hívták, ismert újságíró volt. 1886-ban írt a "Miként süllyedt el az Atlanti-óceánban a postahajó - egy túlélő elmondása alapján" című novellát. A postahajó azonban nem jéghegynek, hanem egy másik hajónak ütközik nagyon sok ember halálát okozva elegendő mentőcsónak híján. Stead a novellához a következő megjegyzést fűzte: "pontosan ez fog történni, ha nem látnak el óceánjárókat elég csónakkal".
Huszonhat évvel később jegyet vett a Titanicra. A hajón írt levelében egyebek közt dicsérte kabinja kényelmét. Veszélyérzetről, hajdani novellájáról nem ejtett szót, jóllehet hírneves médium is volt.
1912. április 15-én, 62 évesen lelte halálát a hullámsírban. Levele november 24-én kerül kalapács alá a nagy-britanniai Devizesben, becslés szerint 40 ezer fontot is megadhatnak érte - adta hírül a brit Metro újság.

Címkék#titanic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!