Külföld

2009.09.01. 16:00

Eladja a Skype-ot az eBay

Az eBay online aukciósház eladta a Skype internetes telefonszolgáltató 65 százalékát egy befektetői csoportnak.

feol.hu

A 65 százalékos pakettet 1,9 milliárd dollár készpénzért értékesítették a Silver Lake Partners, Index Ventures, Andreessen Horowitz és a Canada Pension Plan Investment Board csoportoknak. Az ügylet 2,75 milliárd dollárra teszi a Skype tőkeértékét.
Az eBay a fennmaradó 35 százalékot megtartja.Az ügylet lezárása a negyedik negyedévben várható.
Az eBay 2005-ben vásárolta meg a Skype-ot 2,6 milliárd dollárért abból a feltételezésből kiindulva, hogy online értékesítési platformját használó kereskedők és ügyfelek majd a Skype telefonszolgáltatását veszik igénybe a kapcsolattartáshoz.
A több mint 400 millió regisztrált felhasználóval rendelkező Skype nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket, és úgy látszik a tavalyi 551 millió dolláros (105 milliárd forintos) bevétel sem volt elég ahhoz, hogy a részvénytársaság megtartsa a teljes bevételének 6 százalékát adó leányvállalatát.
A New York Times keddi számában azt írta John Donahoe, az eBay vezetője, hogy májusban mintegy kétmilliárd dollárra (382 milliárd forintra) becsülte a felhasználók közötti ingyenes kommunikációs lehetőséget biztosító Skype-ot.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!