Külföld

2010.04.07. 11:44

Égszakadás Brazíliában: száz fölött az áldozatok száma

FMH - Már 102 áldozata van a Brazíliában hétfőn kezdődött özönvízszerzű esőzésnek, amely Rio de Janeiro-ban pusztított a legjobban, s eddig a legnagyobb természeti katasztrófának számít az országban.

MTI

Harminchat óra alatt annyi eső zúdult a városra, mint általában egy hónap alatt szokott: csupán kedden 28 centiméter csapadékot kapott a hatmilliós metropolis. A víz elárasztotta az utcákat, és nagy földcsuszamlásokat idézett elő, amelyek miatt házak tömege csúszott le a hegyoldalakról az alacsonyabban lévő épületekre.
Rio de Janeiróban és a katasztrófa által sújtott szomszédos Niteroiban háromnapos gyászt hirdettek. Az iskolák bezártak, és sok helyen munkaszünetet rendeltek el. 
Szerdán újból esni kezdett, s a meteorológiai előrejelzés a hétvégére is esőt ígér, ha nem is annyit, mint amennyi hétfőn és kedden volt. Hasonló csapás negyven éve, 1966 januárjában sújtotta a várost: akkor egy nap alatt 23 centiméter eső esett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!