Külföld

2010.10.02. 05:43

Ecuadori zendülés - új veszteségmérleg

Nyolcan meghaltak és 274-en megsebesültek a csütörtöki rendőrzendülés során történt erőszakos cselekményekben, illetve Rafael Correa államfő kiszabadításakor - vonta meg az új veszteségmérleget pénteken közleményében az ecuadori egészségügyi minisztérium.

MTI

Hárman Quitoban haltak meg, öten pedig az ország második legnagyobb városában, Guayaguilban. A halálos áldozatok közül ketten rendőrök, hatan civilek voltak.
Közben Ecuadorban az államfő elleni merényletkísérlet címén vádat emeltek három rendőrezredes ellen. A Pichincha tartomány - amelyhez a főváros is tartozik - ügyésze előzetes letartóztatásba helyezte a három tisztet, akik szombaton állnak a bíróság elé - közölték névtelenül nyilatkozó bírósági illetékesek.
Ezek az első vádemelések, amióta a katonák és az államfőhöz hű rendőrök csütörtökön kiszabadították a zendülő rendőrök fogságából Rafael Correa elnököt. Az államfőt több mint 12 órán át tartották fogva csütörtökön akarata ellenére a quitói katonai kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!