Külföld

2012.03.26. 05:46

Dél-Korea le is lőheti az északiak rakétáját

Dél-Korea figyelmeztetette hétfőn Észak-Koreát, hogy lelőheti rakétáját - amely állítólag műholdat állít Föld körüli pályára -, amennyiben az letér a kijelölt pályáról, és megsérti az ország területét.

MTI

Jun Von Sik, a dél-koreai védelmi minisztérium egyik szóvivője úgy fogalmazott, hogy Dél-Korea vizsgálja azt a lehetőséget, miként tudná befogni és lelőni az észak-koreai rakétát, illetve részegységeit, ha azok letérnének a kijelölt pályáról, és megsértenék az ország területét. "Nem tudunk másként tekinteni a rakétaindításra, mint egy nagyon meggondolatlan és provokatív cselekedetre" - mondta a szóvivő.

Phenjan közölte, hogy április 12-16. között akar felbocsátani egy Földet megfigyelő műholdat nagy hatótávolságú rakétával. Az ENSZ és az észak-koreai atomprogramról Phenjannal tárgyaló Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Japán és Dél-Korea egyaránt attól tart, hogy Észak-Korea valójában ballisztikusrakéta-kísérletre készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!