Külföld

2009.02.24. 20:52

Csehországban százmilliárdos üzlet a prostitúció

<b>Csehország</b> - A csehek évente kilencmilliárd koronát, azaz csaknem százmilliárd forintot költenek prostituáltakra, ami a hazai össztermék 0,2 százalékát teszi ki - derül ki egy friss felmérésből.

nincs nev

A cseh statisztikai hivatal az Eurostat kezdeményezésére készített felméréséből kiderül az is, hogy a prostituáltak száma évek óta 9-10 ezer körül mozog. A szolgáltatás viszont átalakulóban van, csökken az utcalányok száma, viszont nő a "foglalkoztatás" a legkülönfélébb erotikus klubokban, bárokban és szalonokban. 

Az ágazat bevételének nagyobbik része a külföldi ügyfelek zsebéből származik. Prága és a német,illetve az osztrák határ menti vidékek kedvelt célpontjai a nyugati szexturistáknak - közölte a Hírszerző. 

Csehországban évek óta vita folyik arról is, hogy engedélyezni kellene a nyilvános házakat. A prostitúció jelenleg sem számít bűncselekménynek Csehországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!