Külföld

2011.05.31. 10:24

Csaknem ezer líbiai menekült érkezett egy hajón Szicíliába

Csaknem ezer menekült érkezett Líbiából a dél-szicíliai Pozzallóba egy hajó fedélzetén kedden kora reggel - közölte az olasz parti őrség.

MTI

Az összesen 963 fekete-afrikai származású menekült egy 25 méter hosszú, öreg halászhajón érkezett az olaszországi szigetre, ahol a hatóságok több menekülteket befogadó állomáson fogják elszállásolni őket. A bárka utasainak negyede kiskorú, és 130 nő van közöttük.
Körülbelül egy heti szünet után ismét egyre több menekült érkezik Észak-Afrikából Olaszországba, csütörtök és szombat között 1450, főként Líbiából érkező menekült kötött ki a bevándorlóktól már amúgy is zsúfolt Lampedusa szigetén, 55 tunéziai pedig egy másik kis olasz szigeten, Pantellerián keresett menedéket.
Az olasz hatóságok szerint az év eleje óta mintegy 40 ezer bevándorló hajózott át Észak-Afrikából Olaszországba. Csaknem a felük Tunéziából indult útnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!