Külföld

2011.04.26. 06:31

Buszok mellett robbantak pokolgépek Pakisztánban

Két pokolgép robbant kedden a dél-pakisztáni Karacsiban, haditengerészeket szállító buszok közelében. A detonációk négy ember megöltek, több mint ötvenet megsebesítettek - közölte a rendőrség.

MTI

Szalman Ali, a haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy a robbanószerkezeteket az út mentén helyezték el, akkor léptek működésbe, amikor a buszok elhaladtak mellettük.
A helyi kormányzat szóvivője, Sarmila Faruki arról számolt be, hogy az első merényletet feltehetően egy motoros hajtotta végre.   
A robbanások két különböző helyszínen történtek, és a pokolgépek mintegy negyedórás különbséggel léptek működésbe. A buszok a haditengerészet alkalmazottait szállították. Az egyik áldozat egy orvosnő volt.       
Karacsi a déli Szindh tartomány fővárosa, a pakisztáni haditengerészet jelentős bázisa.
Pakisztánban azt követően szaporodtak el az iszlamista merényletek, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei 2001-ben megszállták Afganisztánt, ami széles körű felháborodást váltott ki az országban. Azt követően, hogy Iszlámábád szövetségre léptett Washingtonnal a terror elleni harcban, a szélsőségesek támadásaikkal a pakisztáni államot vették célba. 
A délnyugat-pakisztáni Beludzsisztánban hétfőn meghalt 14 ember, köztük asszonyok és gyerekek, amikor lángba borult egy busz. Egy szemtanú azt mondta, hogy fegyveresek támadták meg a járművet, majd felgyújtották azt. Mások is hasonlóképpen számoltak be a történtekről. Ennek ellenére egy rendőrtiszt azt állította, hogy a busz motorhiba miatt gyulladt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!